OV-chipkaart activeren: Waar kan dit?

Eén pas waarmee u bij alle openbaar vervoersbedrijven in Nederland kunt reizen ongeacht bij welke vervoerder u deze heeft aangeschaft:
dat is de OV-chipkaart. Zodra u saldo op uw kaart zet, kunt u reizen met bus, tram, metro en de NS. Wilt u uw OV-chipkaart ook gebruiken bij NS, dan moet u uw OV-chipkaart activeren voor het reizen bij NS. Bij dit proces kunt u kiezen of u in de 1e of 2e klasse met de NS wil reizen.

U kunt uw OV-chipkaart activeren bij een NS-kaartautomaat op een NS station. Weet u niet waar bij u in de buurt het dichtsbijzijnde NS-station zit om uw OV-chipkaart te activeren? Bekijk een overzicht van alle NS-stations in Nederland. Het activeren van uw OV-chipkaart gebeurt automatisch wanneer u via een NS-kaartautomaat saldo op uw OV-chipkaart laadt. Let op: uw OV-chipkaart wordt standaard voor de 2e klas geactiveerd. Heeft u al voldoende saldo op uw OV-chipkaart of wilt u 1e klas reizen met de NS? Houdt dan uw OV-chipkaart voor de lezer van de NS-kaartautomaat en volg de aanwijzingen op het scherm.

Let erop dat uw saldo voor het reizen bij NS minimaal € 20,- moet zijn. Dit is noodzakelijk omdat er bij het inchecken bij NS € 20,- wordt gereserveerd van uw saldo. Wanneer u weer uitcheckt, wordt die €20,- minus uw reiskosten weer terug gezet op uw kaart.

Uw OV-chipkaart activeren: geactiveerd kopen

Er is nog een andere manier om uw OV-chipkaart te activeren. Heeft u nog geen OV-chipkaart? Bij OV-chipkaart-kopen.nl kunt u simpelweg bestellen en wordt uw OV-chipkaart voor u geactiveerd. De NS-reisklasse van uw keuze wordt dan al op uw OV-chipkaart gezet. Eenvoudig, gemakkelijk en betrouwbaar. U krijgt de OV-chipkaart geactiveerd thuisbezorgd.

ov-chipkaart-activeren

OV-chipkaarten

Anonieme OV-chipkaart

 8,50 60,45
 1,69
 20,45 60,45