OV-chipkaart kopen: Waar is de OV-chipkaart te koop?

Op deze pagina vindt u het totaaloverzicht van waar u een OV-chipkaart kunt kopen. Bovendien kunt u bekijken waar u heen moet om een product zoals saldo of een abonnement op uw OV-chipkaart te laden.

De OV-chipkaart kopen: waar kan dit?

ov-chipkaart-kopen-waar

Een OV-chipkaart kopen kan op verschillende manieren. Via het internet zodat de OV-chipkaart bij u wordt thuisbezorgd, via een winkel of via een OV servicebalie.

Online uw OV-chipkaart kopen

Het online bestellen van een OV-chipkaart heeft als voordelen dat de kaart wordt thuisbezorgd en u er de deur niet voor uit hoeft. Bovendien kunt u de OV-chipkaart direct met saldo bestellen en is hij klaar voor gebruik. Het online aanschaffen van een OV-chipkaart kan op deze website:
» Anonieme OV-chipkaart online kopen
» Persoonlijke OV-chipkaart online kopen

Waar kunt u bij u in de buurt uw OV-chipkaart kopen?

Gaat u liever naar een winkel bij u in de buurt? Daar kunt u een anonieme OV-chipkaart kopen. Een persoonlijke OV-chipkaart, waar abonnementen op kunnen, kunt u niet in de winkel kopen. De anonieme OV-chipkaart is te koop bij verschillende winkels, zoals:

  • Tabakspeciaalzaken zoals Primera, AKO en Readshop.
  • Supermarkten.
  • Bruna’s.
  • Ticketautomaten op NS-stations.
  • Servicebalies van OV bedrijven zoals GVB, GVU en Connexxion.

Let op: de OV-chipkaart is niet bij alle bovenstaande vestigingen van de genoemde ketens te koop. Bekijk een overzicht van waar de OV-chipkaart te koop is bij u in de buurt, inclusief een handige adresvinder.

OV-chipkaart producten ophalen, zoals abonnementen of saldo: waar kan dit?

Heeft u online saldo besteld en zoekt u een zogenaamde ophaalautomaat waar u dit saldo op uw OV-chipkaart kunt laden? Of heeft u een abonnement voor op de OV-chipkaart gekocht en wilt u deze op uw OV-chipkaart laden? Er is een handige Google maps met een overzicht van alle 3.691 punten waar u een besteld product kunt ophalen.