Automatisch opladen nu aantrekkelijker

automatisch opladen

OV-chipkaart-automatisch opladenHet automatisch opladen van saldo op uw OV-chipkaart vertoonde in het verleden nog enkele nadelen. Zo moest na het aanvragen van het automatisch opladen het bestelde product ‘opgehaald’ worden bij de balie van een OV-bedrijf. Bovendien werd er al saldo bijgestort op uw OV-chipkaart wanneer er nog €5,- aan saldo resteerde. Vanaf nu is het automatisch saldo laten bijschrijven een stuk makkelijker en eerlijker gemaakt, meldt ov-chipkaart.nl.

Met een persoonlijke OV-chipkaart is het mogelijk om automatisch saldo te laten bijschrijven van uw rekening wanneer uw saldo te laag is om mee te reizen. Deze service wordt ‘automatisch opladen’ genoemd. Het automatisch opladen is handig voor frequente reizigers die niet regelmatig hun OV-chipkaart willen opladen. U kunt zelf instellen hoeveel saldo er van uw rekening moet worden afgeschreven. Voorheen werd het automatisch opladen getriggerd als er nog € 5,- of minder op uw OV-chipkaart stond. Als u nu automatisch opladen aanvraagt, vinden de transacties plaats bij € 0,- saldo. Of deze wijziging ook wordt doorgevoerd op OV-chipkaarten waarvoor in het verleden automatisch opladen is aangevraagd, is onduidelijk. Vooralsnog niet, zo lijkt het.

Aanvragen nieuwe persoonlijke OV-chipkaart met automatisch opladen

Bij het aanvragen van een nieuwe persoonlijke OV-chipkaart kan direct automatisch opladen als extra optie aangevraagd worden binnen dezelfde bestelling. Voorheen moest de reiziger alsnog naar een naar een balie van een OV-bedrijf om automatisch opladen de OV-chipkaart te zetten. Dit was erg onhandig en werd vaak niet begrepen door de reiziger. Vanaf nu staat het automatisch opladen al aan wanneer de persoonlijke OV-chipkaart thuis ontvangen wordt.

Eerlijker voor de reiziger

Het automatisch opladen zorgde in het verleden voor gefronste wenkbrauwen omdat er immers permanent een saldo van €5,- op de OV-chipkaart stond die niet gebruikt kon worden door de reiziger. Deze gelden zijn in beheer bij TLS. Met de recente wijziging van het automatisch opladen lijkt het voor de reiziger een stuk aantrekkelijker om automatisch opladen te proberen.

Let op dat automatisch opladen alleen aangevraagd kan worden op een persoonlijke OV-chipkaart. Reizigers die niet met een persoonlijke OV-chipkaart willen reizen omdat ze hun persoonsgegevens en reisgedrag niet willen vrijgeven aan TLS, kunnen een anonieme OV-chipkaart bestellen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.