1 op de 3 OV-chipkaarten verloren of kwijt

1 op de 3 OV-chipkaarten verloren of kwijt

Een op de drie ov-chipkaarten in Nederland is verlopen of kwijt. Van de ongeveer 21,9 miljoen geproduceerde kaarten zijn er 14,6 miljoen actief . Dit zijn zowel Persoonlijke OV-chipkaarten als anonieme OV-chipkaarten. De overige 7 miljoen OV-chipkaarten zijn kwijtgeraakt, meegenomen naar het buitenland of verlopen (de kaart is 5 jaar geldig). Dit maakte het bedrijf Translink 2 januari 2015 bekend.

Wie zijn of haar ov-chipkaart verloren heeft, kan via de website OVshop.nl een nieuwe aanvragen. Gemiddeld ligt er dan binnen drie werkdagen een nieuwe chipkaart op de deurmat. Dat kost € 11 euro. Het saldo op de verloren chipkaart kan worden teruggestort naar de bankrekening.

Het bedrijf Translink is de uitgever van de Chipkaart en verantwoordelijk voor het in- en uitchecken en het opladen van saldo. Het maakte vrijdag ook haar jaarcijfers bekend. Daar kwam onder andere uit dat er in 2014 2,1 miljard transacties, zoals inchecken, uitchecken en opladen, zijn verwerkt. Dat is een stijging van ongeveer 13 procent ten opzichte van 2013. In 2010 was Translink nog verantwoordelijk voor 900 miljoen transacties en in 2009 250 miljoen. De opheffing van het papieren kaartje in juli bij de NS heeft er mede voor gezorgd dat het aantal is toegenomen. Ook is het aantal verkochte ov-chipkaarten gestegen.

Elke dag raken mensen hun OV-chipkaart kwijt. Dat is lastig en het is belangrijk om direct te handelen. Op de website ov-chipkaart verloren.nl leest u eenvoudig en duidelijk wat u moet doen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.