Nieuwe Post & banktarieven

Geachte relatie,

Met ingang van 1 januari 2017 verhoogt PostNL de tarieven voor het versturen van brieven in het binnen- en buitenland. Steeds meer mensen maken gebruik van digitale media waardoor ieder jaar minder brieven verstuurd worden. In 2015 was de volumedaling 11 procent. PostNL vangt de volumedaling voor een groot deel op door kostenbesparingen in het eigen bedrijf. Toch zijn ook tariefverhogingen nodig om post in Nederland in de toekomst betrouwbaar en bereikbaar te houden.

Ook de bank- en transactie-kosten zijn in voor 2017 weer gestegen.

  • Het basistarief voor verzending in Nederland stijgt naar € 1,75.
  • Het basistarief voor brieven naar het buitenland stijgt met naar € 2,25.

Door al deze tariefverhogingen is de OVshop.nl genoodzaakt haar tarieven voor 2017 licht aan te passen. Hierdoor blijft het mogelijk om uw OV-chipkaarten, OV-accessoires en overige producten eenvoudig thuis te blijven bezorgen. Eenvoudig, veilig en snel.

De toezichthouder op de postmarkt, de Autoriteit Consument en Markt, stelt jaarlijks vast met hoeveel procent de tarieven voor het basispakket aan postdiensten (de universele postdienst) mogen stijgen. De ACM heeft geoordeeld dat de nieuwe tarieven binnen de wettelijke regels passen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.