Nationale OV prijs 2013

De Nationale OV-prijs 2013, ook wel de Blije Reizigersprijs 2013 is gewonnen door de Stichting OpenGeo. De stichting strijdt voor open data in het openbaar vervoer. Door het beschikbaar stellen van data kunnen programmeurs handige APPS bouwen waar de reiziger uiteindelijk het voordeel heeft. De OV-vervoerders stelden de data maar moeizaam ter beschikking, maar door de aanhoudende druk van onder andere OpenGeo is reizigers informatie nu ruim beschikbaar, al kan het natuurlijk altijd beter.

Tijdens een druk bezocht congres Railforum met meer dan 350 bezoekers, werd de prijswinnaar bekend gemaakt. Door het beschikbaar stellen van OV-data komt de reizigers informatie steeds sneller en beter beschikbaar voor de reiziger. Soms voor specifieke doelgroepen zoals de App “OV-coach” voor kinderen in het speciaal onderwijs, soms voor alle reizigers zoals de App “Live OV” of de App “Coach” om ander mensen snel en eenvoudig te ontmoeten.

De website OV-chipkaart-kopen was tot de laatste 10 inzendingen gekomen. Een prachtige prestatie, mede dankzij de vele bezoekers en klanten op de website. “Eindelijk een webwinkel waar de reiziger eenvoudig, snel en goedkoop alle OV-chipkaart producten en diensten kan kopen”. Wij kunnen niet wachten op de uitbreidingen.”

OVshop zal snel meer websites op het gebied van de OV-chipkaart operationeel maken om hetOpenbaar Vervoer leuker te maken en eenvoudiger.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.