Studentenpiek voor OV-chipkaart goed verlopen

In de periode van half augustus tot en met half september zijn in totaal 600.000 acties opgehaald bij de ruim 6.000 OV-ophaalautomaten in Nederland. Hierbij gaat het om meer dan 160.000 studenten, die samen zo’n 350.000 ophaalacties hebben gerealiseerd. Zij halen zowel hun week- als weekendabonnement op, dus dat zijn twee ophaalacties.

Op de piekdag van 2 september hebben maar liefst 40.000 ophaalmomenten op één dag plaatsgevonden. Ook op deze dag was de snelheid van ophalen minder dan 1 seconde per ophaalactie. Ondanks alle protesten van de studenten weten ze het studente abonnement snel te vinden. Studenten maken gebruik van een persoonlijke OV-chipkaart.
In de eerste week van september hebben 274.000 mensen www.ov-chipkaart.nl bezocht. Hiervan bezochten er 59.000 op 2 september www.ov-chipkaart.nl voor meer informatie. Normaal vinden 200.000 bezoeken per maand op deze website plaats. De nieuwe site www.ovshop.nl groeit uit tot de site voor alle producten en diensten. Hier kunt u ook uw OV-chipkaart kopen.

Er is dit jaar ook al voor meer dan 37 miljoen euro aan boetes uitgedeeld aan (Oud) studenten. Zij hebben te laat hun studentenreisproduct opgezegd. In totaal ging het om 60.000 studenten. Het studentenreisproduct is  een reisproduct wat op de OV-chipkaart kan worden gezet maar ook weer dient te worden opgezegd. Het abonnement blijft anders doorlopen met de daarbij behorende kosten.

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.