Mijlpaal 2 miljard transacties

Mijlpaal van 2 miljard transacties

Translink, de eigenaar en uitgever van de OV-chipkaart, heeft het aantal van 2 miljard transacties binnen één jaar verwerkt. Over héél 2013 waren dit nog ruim 1,9 miljard transacties. Met drie weken te gaan tot het einde van dit jaar, verwerkt Translink in 2014 naar verwachting 2,15 miljard transacties. Dat is een stijging van 13,16% ten opzichte van 2013. Het vervangen van het papieren treinkaartje voor de OV-chipkaart bij NS in juli heeft bijgedragen aan deze stijging.

Meer reizigers 
Sinds de start van het systeem in 2005 zijn tot nu toe totaal 8,3 miljard transacties gegenereerd. De transacties bestaan uit het in- en uitchecken, het opladen van saldo en producten bij oplaadautomaten, het ophalen van bestellingen en het automatisch opladen van saldo. In 2012 bedroeg het totaal aantal bijna 1,8 miljard. In 2010 was dit aantal nog 900 miljoen en in 2009 zelfs nog maar 250 miljoen. Het aantal reizigers met een OV-chipkaart is dus afgelopen jaren aanzienlijk gestegen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.