NS Flex

De NS introduceert NS Flex, de mogelijkheid om achteraf te betalen als  reist met uw Persoonlijke OV-chipkaart.

Door te reizen met het NS Flex reisproduct op uw Persoonlijke OV-chipkaart hoeft u geen saldo meer op uw OV-chipkaart te zetten. Dit jaar wordt het reisproduct getest en volgende jaar mogelijk gemaakt voor alle reizigers met een Persoonlijke OV-chipkaart.

Achteraf betalen was al mogelijk met de NS Business Card, maar nog niet mogelijk voor de particuliere reiziger. Deze nieuwe manier van betalen moet voor het gehele openbaar vervoer gelden. Dus ook als u reist met Bus, Tram en Metro. Ook de OV-fiets kunt u hier mee huren. In de toekomst moeten daar nog andere diensten aan worden toegevoegd, zoals het gebruik van een huurauto of een Taxi.

Het reizen blijft hetzelfde, u blijft in- en uit-checken. Aan het einde van de maand ontvangt u als reiziger een factuur. Het openstaande bedrag wordt daarna automatisch geïncasseerd.

Ook komt er een nieuwe App waarmee reizigers inzicht kunnen krijgen wat ze bestede en wat ze hebben gereisd. Ook kunt u als reiziger onderweg eenvoudig upgraden van de tweede klas naar eerste klas.

Reizen op saldo zoals het nu is blijft gewoon ook bestaan. Dan wordt u achteraf nooit verrast.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.