Phising Mail OV-chipkaart

Nepmails verstuurd namens OV-chipkaart

De afgelopen dagen zien wij dat namens OV-chipkaart nepmails zijn verstuurd naar grote groepen mensen. Wij hebben op verschillende media een bericht geplaatst met het dringende verzoek om niet op deze e-mails te reageren of te klikken op de link.
Deze e-mails zijn niet van ons of Translink (uitgever OV-chipkaart) afkomstig. Het gaat om phisingmails. Omdat heel veel mensen een OV-chipkaart hebben is er grote kans op herkenning en dat de ontvanger gaat reageren en of clicken.

Ook in de Vragen & Antwoorden op de website geven wij een aantal tips hoe de kaarthouders kunnen herkennen of de e-mail van OV-chipkaart afkomstig is.

Op https://www.fraudehelpdesk.nl/sub-vragen/phishingmails/ hebben wij voorbeelden van deze phishing mails geplaatst.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.