OV-Fiets Abonnement

De OV-fiets is een gezonde en snelle manier om uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Op bijna 300 locaties kunt u met uw OV-fietsabonnement maximaal 2 fietsen huren. Denk hierbij aan stations, bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen.

Beschrijving

Met de OV-fiets

De OV-fiets is een gezonde en snelle manier om uw uiteindelijke bestemming te bereiken. Op bijna 300 locaties kunt u met uw OV-fietsabonnement maximaal 2 fietsen huren. Denk hierbij aan stations, bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen. U betaalt slechts € 3,85 per OV-fiets per 24 uur. De fietsen staan in een bewaakte of onbewaakte stalling of in een door u zelf te bedienen fietskluis of fietscarrousel. Zodat u op elk moment van de dag toegang heeft tot een fiets en uw reis kunt vervolgen.

Nieuw!

Vanaf 1 januari betaalt u géén abonnementskosten* meer. U betaalt dan alleen nog voor het gebruik van de OV-fiets. De ritprijs bedraagt € 3,85 per 24 uur.
* Er wordt enkel € 0,01 per jaar geïncasseerd ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens.

Zo werkt de OV-fiets

Om een fiets te kunnen huren, heeft u een OV-fietsabonnement nodig. Dat kunt u online aanschaffen en koppelen aan uw persoonlijke OV-chipkaart. Aan een OV-chipkaartabonnement zijn geen abonnementskosten meer verbonden. Wij incasseren jaarlijks ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.

Wat u moet weten over de OV-fiets

Als u met de trein aankomt op het station, huurt u snel een OV-fiets om naar uw afspraak te fietsen. Er zijn bijna 300 huurlocaties: op veel stations, bij bus- of metrohaltes, in enkele stadscentra en bij P+R terreinen.

Met de OV-fiets heeft u de vrijheid om te gaan waar u wilt, wanneer u vertrekt en hoe u fietst. Stap dus ook over op de OV-fiets!

OV-fiets samengevat

 • Snelle en gemakkelijke huurfiets
 • Landelijke formule met bijna 300 huurlocaties
 • € 3,85 per rit (tot 24 uur)
 • U kunt 2 OV-fietsen huren met 1 abonnement
 • Maximaal 72 uur huren
 • U betaalt geen abonnementskosten meer
 • Achteraf betalen per automatische incasso

Een abonnement voor OV-fiets afsluiten

Voor dit abonnement heeft u een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

 • Het abonnement kunt u aan elke persoonlijke OV-chipkaart koppelen.
 • Na het afronden van het aanvraagproces ontvangt u automatisch een bevestiging per e-mail.
 • Er worden geen abonnementskosten meer gerekend. Een eerste verificatiebetaling van € 0,01 doet u via iDEAL. Daarna incasseren we jaarlijks automatisch ter verificatie van uw persoons- en betaalgegevens € 0,01.
 • U hoeft geen bestelling op te halen bij een NS-kaartautomaat. Aan de OV-chipkaart is niet te zien dat u OV-fietsen kunt huren.

Indien u het OV-fietsabonnement laadt op een bestaande, persoonlijke OV-chipkaart, dan kunt u al binnen een half uur een OV-fiets huren. Heeft u bij het afsluiten van het OV-fietsabonnement een nieuwe, persoonlijke OV-chipkaart aangevraagd? Dan kunt u een OV-fiets huren op het moment dat u uw OV-chipkaart thuis ontvangt.

Sluit u een OV-fietsabonnement af als extra optie bij uw treinabonnement? U kunt dan tijdens het bestellen zelf kiezen wanneer u uw OV-fietsabonnement in laat gaan.

Uw persoonlijke omgeving

In uw persoonlijke omgeving kunt u uw deur-tot-deurdiensten en persoonlijke gegevens beheren. Hier kunt bijvoorbeeld uw facturen en producten inzien en wijzigingen doorvoeren. Er zijn 2 verschillende omgevingen:

 • Heeft u een OV-fietsabonnement afgesloten vóór 20 augustus 2015, dan kunt u heel veel zelf doen via uw persoonlijke omgeving op Mijn deur tot deur.
 • Heeft u een OV-fietsabonnement afgesloten ná 20 augustus 2015? Ga dan naar uw persoonlijke omgeving via Mijn NS.

NS-Business Card

Heeft u een NS-Business Card of een andere mobiliteitskaart? Dan kunt u direct gebruikmaken van OV-fiets zonder een apart abonnement af te sluiten.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “OV-Fiets Abonnement” te beoordelen