OV-chipkaart kopen wint aan vertrouwen

De OV-chipkaart wint aan vertrouwen
Steeds meer mensen kopen een OV-chipkaart en zijn daar tevreden over. Diverse media hebben daar over geschreven.
In 2011, twee jaar na de introductie in Amsterdam, was nog maar 25% tevreden over de OV-chipkaart. Nu is meer dan 50% van de ondervraagden tevreden over de OV-chipkaart.
Er blijft natuurlijk wel kritiek. 15% denkt dat de beveiliging niet goed is en een grote groep is niet tevreden over het in- en uitchecken. Dit is nog steeds niet duidelijk. Bij het reizen met meerdere vervoerders, bus, trein, metro weet de reiziger niet altijd wanneer hij moet in- en uitchecken.
De OV-chipkaart is nu wel makkelijk te verkrijgen. U kunt zowel een OV-chipkaart kopen bij een winkel met een OV-chipkaartsticker, als de OV-chipkaart online kopen. Veel winkeliers verkopen ook OV-chipkaarten met reissaldo op de kaart. Hierdoor kan de reiziger direct reizen met de Bus, Tram en metro. Voor het reizen met de trein moet éénmalig altijd het NS “reizen op saldo” activeren op uw OV-chipkaart. Dit kan via de grote gele machines op het station of via internet  www.ns.nl/reizenopsaldo/activeer.  Nadat u het reizen op saldo op uw OV-chipkaart heeft geladen en voldoende saldo hebt op uw OV-chipkaart kunt u ook reizen met de NS.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.